Dyksemester.se

När man tänker på Mallorca är kanske inte dykning det första som kommer upp. Men faktum är att Medelhavet vid Mallorca har massor att erbjuda under ytan. Det är en fantastiska värld att utforska. Att hitta dykfirmor är inte alls svårt på ön, de är väldigt vanliga. Vid kusten kan man hitta minst ett dykcentra i varje samälle. Många gånger finns det till och mer flera stycken. Som i de flesta fall ligger dykfirmorna i de mer turisttäta områdena som till exempel Alcudia och Palma Nova. 


På spanska heter det “Centre de buceo octupos”. Det är dessa som både organiserar dykturer och utbildar dykare. Det är alltså här du kan ta ditt dykarcertifikat om du har lust med det. Du kan då även få lära dig allt från nattdyk till undervattensfotografering. Om du inte redan har ett certifikat och inte heller har lust att halva semestertiden på en utbildning går det fint att dyka ändå. Då väljer du bara ett paket som på många ställen kanllas Discover Scuba Diving. Detta är ett bra alternativ om man bara vill testa på men inte har så mycket tid eller pengar. Det är ett introduktionspaket på ca. 6 timmar. I paketet ingår en grundläggande teorilektion, ett dyk i pool och till sist ett dyk i öppna havet.

 

Så känner du att det lockar att testa på att dyka kan du absolut testa på det när du tillbringar din semester på Mallorca. Spring iväg och leta upp det närmsta dykcentra och upptäck en helt ny värld! Detta har tagits fram i samarbete med Semester i Spanien

Spanien