Lär dig snorkla del 1 – Fortsättning på Snorkling för nybörjare.
Så du vill gå vidare och lära dig mer om snorkling. Isåfall så har vi informationen för dig. Snorkling är lätt att lära sig och kostar inte särskilt mycket. Allt som behövs är en snorkel, cyklop samt simfötter för snabbare framfart i vattnet. Så hur börjar vi med att hoppa i vattnet och bli blöta.
Flertal utav folk brukar gå ner i vattnet och sätta på sig cyklopen,snorkeln samt dykfötterna i vattnet. Detta för att det är lättare för nybörjare. För dig som tycker detta är jobbigt så kan ni ta på er snorkel,cyklop, simfötterna på båten, bryggan eller var ni än befinner er.
Därefter så går ni närma kanten. Håller en hand på cyklopet, tar ett steg rakt fram och faller i ner i vattnet med utsträckta ben.
Vid nerstigning från båt är det ibland lättare att sätta sig på kanten och hålla fast i cyklopen samt därefter trilla baklänges ner i vattnet. Även om man får ett ryggplask så kan det vara säkrare än att försöka stå på kanten.
Och i dykning samt när man skall snorkla så är säkerheten viktig.
Du är nu nere i vattnet, nu är det dags att börja simma i vattnet.
Om ni har valt att investera i ett par simfötter så är det inte meningen att ni skall använda armarna utan se till att ha raka ben, använd höfterna och sträck ut benen i en pendellik rörelse. Nu glider du fram genom vattnet i en relativt snabb fart.
Utan simfötter så är det möjligt att simma bröstsim. För den optimala känslan samt även för hastighetens skull så rekommenderas det simfötter. Så nu när du har lärt dig simtekniken så har du säkert fått vatten i snorkeln.
Dags att tömma snorkeln.
Nu när du kommit ner i vattnet, antingen från båten eller efter att kommit upp från ett dyk så är snorkeln fylld med vatten.
För att tömma snorkeln så se till att snorkeln är ovanför vattenytan, därefter blås så hårt du kan.
Snorkeln är nu tömd på vatten och du kan andas in.
Dags för att göra sitt första dyk.
Nu när du vet hur du skall tömma snorkeln så är det dags att dyka. En av metoderna som används och lärs ut vid dykning är fällknivsmetoden. Denna metod eller teknik går ut på att du simmar rakt fram, Därefter viker du överkroppen 90 grader och låter kroppstyngden samt hastigheten föra dig nedåt. När väl fötterna har kommit ner under vattenytan är det dags att börja paddla med fötterna för att glida djupare ner i vattnet.
Tänk på att genom hela nerstigningen att inte stressa, ta det lugnt. Du tjänar energi samt även syre. Detta innebär att du kan vara nere längre och få mer utav själva dykupplevelsen. Tänk på att testa alla dessa övningar i tex en pool innan dykning i öppet vatten. Detta för att ni skall känna er trygga med teknikerna.
Fortsättning följer under Lär dig snorkla – Del 2.